6 sene ago · · 1 comment

2017 Megane

Renault Megane 2017

Yakından Bakış: Renault Megane 2017 Nasıl Bir Araba?Fransızların kullanıcı dostu markası Renault, Megane çıkma parça ile kullanıcı memnuniyetini erişilemez boyutlara ulaştırıyor. Otomobil Gazetecileri Derneği tarafından “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilen Renault Megane 2017, markanın çizgilerini net bir şekilde gösteriyor. Yeni Megane, kaslı yapı ve estetiği harmanlayarak hiç olmadığı kadar kendinden emin bir görüntü çiziyor. Yılın otomobiline daha yakından bakalım.

Tasarım

Megane çıkma
Megane’ın kaputtan başlayarak arkaya doğru uzanan ince çizgileri ve kaslı yapısı, önden bakıldığında aracın daha büyük görünmesini sağlıyor. Aracın önünde eski modellere göre büyütülmüş Renault logosu ve ızgaralar üzerinde metalik kaplamalar bulunuyor.

İçeri doğru eğilmiş bagaj kapağı ve oldukça eğimli arka camı da sportif görünümü desteklemiş.Megane çıkma Bir önceki modelde olduğu gibi LED farlar oldukça dikkat çekici.
Renault Megane Hatchback ve Sedan 2017 modellerinde, arka kısımdaki stop lambaları aracın ortasına kadar uzatılmış ve logoyla bütünleşmesi sağlanmış.

renault-megane-ic-tasarimi
Aracın içi tasarlanırken konfor ön planda tutulmaya çalışılmış. Aracın koltukları vücudu saracak şekilde dizayn edilmiş. Ayrıca sürücü koltuğuna masaj özelliği eklenmiş. Geniş iç hacmi ile beraber, baş ve diz mesafesi sorununu da aşan bir tasarıma imza atılmış.

Donanım

Renault karizmatik aracı Megane 2017’de teknolojik özelliklerle sürüş keyfini arttırırken kullanımı kolaylaştırmaya da çalışmış. Head-Up Display sistemi sayesinde yola bakarken aynı zamanda hızınızı kontrol edebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz bilgiler cama yansıtılır. MULTI-SENSE özelliği ile beraber 5 farklı sürüş modu kullanılabiliyor.

Megane çıkma parça Sürüş modlarında ilk sırayı ECO alıyor. ECO modu ile yakıt tasarrufu hedeflenmiş. Aracı ECO moduyla çalıştırdığınız zaman, araç yaptığı hesaplamalarla size vites değiştirme, hızlanma ve öngörü puanı veriyor. Bu puanlama ile yakıtı nasıl kullandığınızı öğreniyorsunuz. Ayrıca araçta SPORT, NEUTRAL, PERSO ve COMFORT modları bulunuyor.

renault-megane-ic-donanim
Renault’nun R-LINK 2 adını verdiği multimedia paneli tasarlanırken sezgilere önem verilmiş. R-LINK 2’de elinizi uzattığınızda, tüm tuşlar tam olması gereken yere koyulmuş. Ayrıca TFT adında 7 inçlik renkli bir dijital hız göstergesine sahip olan aracın, multimedia ekranıyla koltuk ve klima ayarlarını kaydedebiliyorsunuz.

Seçtiğimiz sürüş modu ve arayabileceğiniz bütün bilgiler de bu ekrana sığdırılmış. Panoramik cam tavan, aracın içini daha ferah hale getirmiş. Eller serbest özelliği ise kaputun altında ayağınızı hareket ettirdiğinizde bagaj açılıyor. Tüm bunlar dışında tek tuşla açılan camlar ve kol dayanağı gibi özellikler mevcut.

Güvenlik

Renault Megane güvenlikten ödün vermeden tasarlanmış. Ön ve yan hava yastıkları ile Renault’nun artık klasikleşen C şeklindeki LED gündüz farları, güvenle seyahat edebilmenizi sağlıyor. Çocuk koltuğu sabitleyicisi ile birlikte gelen Megane sayesinde, arka koltukta oturan çocuklarınız için endişe etmenize gerek kalmayacak.

Akın renault 2017 Megane çıkma parça ihtiyacınızı karşılıyor. Aracınızı park ederken size yardımcı olacak geri görüş kamerası ve yokuşlarda aracınızı güvenle hareket ettirebileceğiniz yokuş kalkış destek sistemi de bulunuyor.

renault-megane-guvenlik-sistemleri
Megane’da bulunan güvenlik sistemleri ise şöyle:

Visio System: Renault bu sistem ile adeta yanınızda bir yardımcı olmasını sağlıyor. Visio System ile birlikte gelen özelliklerin başında şerit takip sistemi bulunuyor. Şerit takip sistemi ile olası bir aksilikte aracınızın kontrolünü kaybetmeniz engelleniyor. Ayrıca Visio Sytem otomatik olarak uzun ve kısa far ayarını yaparak güvenle seyahat etmenizi sağlıyor.Megane çıkma

Kör Nokta Uyarı Sistemi: Şerit değiştirdiğiniz sırada aracınızın kör noktasında bir araç varsa sizi uyaran sistem, özellikle hatalı sollamaların önüne geçiyor. Sistem kör noktanızdan gelen aracı, kapı aynasındaki ışıkla bildiriyor.

Elektronik Denge Programı: Bu özellikle beraber aracınız seyir halindeyken çizgisini korumasını sağlıyor ve savrulmamasını önlüyor.

Aktif Acil Fren Destek Sistemi: Ani durumlarda fren yaptığınızda aktif acil fren destek sistemi devreye girerek ABS ve ESC özelliklerini tamamlıyor. Böylece fren mesafenizin kısalması sağlanıyor.

Hız Ayar ve Sınırlayıcı (Cruise Control): Otomatik olarak hızınızı kontrol etmenizi sağlayan bu sistem Megane 2017 ile beraber bizlere sunuluyor. Bu özellik sizin isteğinizle devreye giriyor ve aracınızın hızı sabitleniyor ve siz müdahale edene kadar bu durum devam ediyor.

Renault Megane 2017’de bunlar dışında, arka park sensörü ve geri görüş sistemi de sunuluyor.

Renault Megane 2017 Teknik Özellikleri

Megane 2017’de ENERGY serisi motorlar kullanılmış. Böylelikle yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonları düşürülmüş. Ayrıca 5 ve 6 düz vites ile 7 ileri EDC otomatik vites seçenekleri bulunuyor. Birçok motor ve donanım seçeneğine sahip olan Renault Megane’ın yakıt tüketimi ve model fiyatları şöyle:

renault-megane-2017-hatchback

  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.5 dCi EDC 110 BG JOY: Aracın motor silindir hacmi 1461cc, otomatik 6 vites olan araç, 110 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 3.8 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Hatchback fiyatı 99.650 TL.
  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.5 dCi 110 BG TOUCH: Aracın motor silindir hacmi 1461cc manuel 6 vites olan araç, 110 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Hatchback fiyatı 96.700 TL.
  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.2 TCe 130 BG ICON: Aracın motor silindir hacmi 1197cc, manuel 6 vites olan araç, 130 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 5.4 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Hatchback 2017 fiyatı 92.550 TL.
  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.5 dCi 110 BG ICON: Aracın motor silindir hacmi 1461cc, manuel 6 vites olan araç, 110 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Hatchback fiyatı 106.100 TL.
  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.5 dCi EDC 110 BG GT LINE: Aracın motor silindir hacmi 1461cc, otomatik 6 vites olan araç, 110 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 3.8 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane 2017 fiyatı 116.200 TL.
  • 2017 Renault Megane Hatchback 1.6 dCi 130 BG GT LINE: Aracın motor silindir hacmi 1598cc, manuel 6 vites olan araç, 130 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 4 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Hatchback fiyatı 113.800 TL.

renault-megane-2017-sedan

  • 2017 Renault Megane Sedan 1.5 dCi 110 BG ICON: Aracın motor silindir hacmi 1461cc, manuel 6 vites olan araç, 110 beygirlik güç üretebiliyor, ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor. Renault Megane Sedan 2017 fiyatı 111.200 TL.

Görüldüğü gibi Renault Megane 2017 fiyatları, 92.550 TL ile 116.200 TL arasında değişim gösteriyor.

Test Sürüşlerine Göre Kullanıcı Yorumları

Araç ile ilgili beklentiler farklılık göstermesi kullanıcı yorumlarına da yansımış. Megane 2017 yorumlarına göre en büyük beğeniyi teknolojik özellikler almış. Aracı test eden sürücüler, dijital gösterge tablosunun rahatlıkla takip edilmesini öne çıkarıyor. Ayrıca araç içerisindeki multimedia ekranı ile ihtiyaç duyulan her şeyin kontrol edilebilmesinin önemli bir artı olduğunu söylemek de mümkün

Aracın iç mekan tasarımında kullanılan zengin donanım, geniş hacimle birleştiriliyor. Diz ve baş mesafesinin genişlemesinin yarattığı memnuniyetle rakiplerinin önüne geçen Megane, ayrıca geniş bir torpido gözüne sahip.

Aracın dış tasarımdaki sportif hatlarla kazandırılan agresif görüntü de kullanıcılardan olumlu puan toplanmasını sağlıyor. Test sürüşü yapan kullanıcılar dış tasarım ile iç mekanın birbirini tamamladığını vurguluyor.
meganesedan15

Rakamlarla Megane Sedan
Bursa’da üretilecek olan yeni Renault Megane Sedan 4,632 mm uzunluk 1,814 mm genişlik ve 2,711 mm gibi segment ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir aks mesafesine sahip. Megane Sedan’ın bagaj hacmi ise 550 litre gibi sınıfının en iyi değerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. (Focus 421, Toyota Corolla 452,Megane çıkma, Volkswagen Jetta 510, Skoda Octavia 568, Honda Civic 440, FIAT Egea 520, Mazda 3 419, Opel Astra 420 litre bagaj hacmine sahip)
meganesedan21

2017 Megane çıkmameganesedan20

Örnek yazılarımıza bakmak için : http://www.akinreno.com/category/renault-cikma-yedek-parca/ buraya bakabilirsiniz.

Akın renault,Renault marka araçların model yıl farketmeksizin her türlü çıkma parça ihtiyacınızı karşılayan yıllardır bu işin içinde bulunan bir Renault çıkmacısıdır.Yıldız sanayi sitesinde bulunan Akın renault şehir dışınada kargo ile parça gönderimimizde mevcuttur.İletişim 

bölümünden istediğiniz marka modeli belirterek parça sorabilirsiniz.

1 comment

Bir cevap yazın